Kæphest

CoolUnite Cup er for alle og vi vil gerne have så mange som muligt til at deltage.

Som klub bidrager man ved at lave lokale indsamlinger og som ekvipage bidrager man til indsamlingen via stævnedeltagelse.

Børnefonden CoolUnite faciliterer alt omkring CoolUnite Cup og alle spørgsmål omkring CoolUnite Cup skal henvendes hertil.

Kæpheste konceptet i CoolUnite Cup

De indsamlede midler samles i en CoolUnite Cup pulje. Klubberne får muligheden for at søge midler fra puljen, som skal gå til at støtte arbejdet med sårbare, sygdomsramte og udsatte børn ude i klubberne. Det kan for eksempel være ved at søge midler til en nye elev pony eller til løn til kvalificerede undervisere til målgruppen.

CoolUnite Cup løber fra 1. august 2023 – 31. december 2023 med finaler på Vilhelmsborg i 2024.

Det nye år løber fra Jan. 2024 – 31. dec 2024

Med Dansk Varmblod som samarbejdspartner, kan selve finalen rides på Vilhelmsborg i februar og vinderne kommer med på banen i Herning til Dansk Varmblods Hingstekåring i marts 2024.

Deltagelse og tilmelding

Ekvipagerne indsamler point ved at deltage i kæphestestævner. Turneringen afvikles på et niveau, hvor så mange som muligt kan være med.

Alle stævnearrangører, som har valgt at kalde deres stævner for CoolUnite Cup finder du på vores hjemmeside www.coolunitecup.dk. Du vil også kunne finde dem på vores SoMe kanaler. Ønsker man at få sin rideklub nævnt på CoolUnite Cup siden, tilmelder man sig på www.coolunitecup.dk

Man kan deltage både i spring, dressur og ponygames, men man kan ikke lægge sine point sammen på tværs af disciplinerne.

Pris

Man betaler sit stævnegebyr, som man plejer, når man tilmelder sig et stævne. Du kan evt. skrive i bemærkninger, hvis du rider CoolUnite Cup. Hvis man vil deltage som CoolUnite Cup rytter, betaler man et gebyr på 30 kr. pr. ekvipage pr. stævne, som skal tælle med i pointindsamlingen. Du sender 30,- pr. til MobilePay 281100 og skriver dit navn og din klub og stævne.

Til Klubber: Rytterne sørger selv for betaling på MobilePay 281100. I kan bede dem vise jer deres indbetaling til CoolUnite, hvis I skal bruge det til jeres samlede oversigt over indkomne donationer. I udfylder deltager skemaet og sender til CoolUnite Cup på kaephest@coolunitecup.dk

Efter stævnet er afsluttet samler I de potentielle ekstra donationer sammen, som er kommet ind i donationer og sender til CoolUnite.

Aldersopdeling

Alle kæpheste klasser inddeles efter alder:

Aldersgrupperne inddeles som følger ud fra fødselsår:

 • 4-7 år = fødselsår 2016 og senere
 • 8-12 år = fødselsår 2011 – 2015
 • 13-16 år = fødselsår 2007 – 2010
 • 18+

Pointsystem

Alle deltagere, som har betalt 30 kr. ekstra kan samle point til CoolUnite Cup og alle disciplinerne i kæphest får point efter flg. tabel.

 1. plads 20 point
 2. plads 19 point
 3. plads 18 point
 4. plads 17 point
 5. plads 16 point
 6. plads 15 point
 7. plads 14 point
 8. plads 13 point
 9. plads 12 point
 10. plads 11 point
 11. plads 10 point
 12. plads 9 point
 13. plads 8 point
 14. plads 7 point
 15. plads 6 point
 16. plads 5 point
 17. plads 4 point
 18. plads 3 point
 19. plads 2 point
 20. plads og under 1 point

Klubberne melder dine point ind på kaephest@coolunitecup.dk

Semifinaler og finalen

 

Når alle klubberne har meldt rytter point ind senest den 31. december, bliver de, som er gået videre til semifinalerne, kontaktet.

Semifinalerne finder sted i 10 rideklubber fordelt i de 14 distrikter og her afgøres det, hvem der går videre til finalerne, som rides på Vilhelmsborg i februar 2024.

Der kommer en separat indbydelse med bestemmelser til semifinalerne medio oktober 2023

Finalerne finder sted i feb. 2024 på Vilhelmsborg og bliver en kæmpe fest for alle CoolUnite Cup ryttere. Vinderne herfra bliver inviteret til at deltage til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning marts 2024.

Mere info følger senere.

Bestemmelser for finalen kommer særskilt

Velgørenhedsstævne

Hvis du har lyst til at lave et velgørenhedsstævne til fordel for CoolUnite Cup, så send os en besked på info@coolunitecup.dk

Vi har et skræddersyet koncept klar, som gør, at du hurtigt kan komme i gang med indsamlingen.

Tilmeld dig som rytter her:

Læs hvordan du laver din egen CoolUnite Cup tur her: