Spring

CoolUnite Cup er for alle og vi vil gerne have så mange som muligt til at deltage.

Som klub bidrager man ved at lave lokale indsamlinger og som ekvipage bidrager man til indsamlingen via stævnedeltagelse.

Børnefonden CoolUnite faciliterer alt omkring CoolUnite Cup og alle spørgsmål omkring CoolUnite Cup skal henvendes hertil.

Spring konceptet i CoolUnite Cup

De indsamlede midler samles i en CoolUnite Cup pulje. Klubberne får muligheden for at søge midler fra puljen, som skal gå til at støtte arbejdet med sårbare, sygdomsramte og udsatte børn ude i klubberne. Det kan for eksempel være ved at søge midler til en nye elev pony eller til løn til kvalificerede undervisere til målgruppen.

CoolUnite Cup løber fra 15. marts 2023 – 31. december 2023.

Dette giver alle klubber mulighed for at indmelde deres stævner som CoolUnite Cup stævner, da nogle holder flest stævner i perioden januar til maj og andre afholder i perioden august til december.

Med Dansk Varmblod som samarbejdspartner, kan selve finalen rides på Vilhelmsborg i februar og vinderne kommer med på banen i Herning til Dansk Varmblods Hingstekåring i marts 2024.

Deltagelse og tilmelding

Ekvipagerne indsamler point ved at deltage i stævner på E eller D-niveau. Turneringen afvikles på et niveau, hvor så mange som muligt kan være med. Der er også mulighed for, at ryttere kan være med til stævnerne på E-niveau uden krav om medlemskab af DRF.

Alle stævnearrangører, som har valgt at kalde deres D-stævne for CoolUnite Cup finder du på vores hjemmeside www.coolunitecup.dk. Du vil også kunne finde dem på vores SoMe kanaler. Ønsker man at få sin rideklub nævnt på CoolUnite Cup siden, tilmelder man sig på www.coolunitecup.dk

Man kan deltage både i spring og dressur og kæphest, men man kan ikke lægge sine point sammen på tværs af disciplinerne.

Pris

Man betaler sit stævnegebyr, som man plejer på rideforbund.dk, når man tilmelder sig et stævne. Du kan evt. skrive i bemærkninger, hvis du rider CoolUnite Cup. Hvis man vil deltage som CoolUnite Cup rytter, betaler man et gebyr på 30 kr. pr. ekvipage pr. start, som skal tælle med i pointindsamlingen. Du sender 30,- pr. start, du vil deltage i til MobilePay 281100 og skriver dit navn og din klub og stævne.

Til Klubberne: Rytterne sørger selv for betaling på MobilePay 281100. I kan bede dem vise jer deres indbetaling til CoolUnite, hvis I skal bruge det til jeres samlede oversigt over indkomne donationer. Det eneste I skal gøre, efter stævnet er afsluttet, er at samle de potentielle ekstra donationer sammen, som er kommet ind i donationer og sende til CoolUnite.

Point

Alle ryttere skal, forud for CoolUnite Cup stævnerne, meddele stævnearrangør, hvilke starter der skal tælle med i CoolUnite Cup. Det skal stemme overens med det antal ydelser, der er betalt.

Alle deltagere, som har betalt 30 kr. ekstra pr. start får 5 point – Medmindre man bliver diskvalificeret for uetisk ridning, såsom unødvendig brug af pisk og spore eller doping. Bliver man elimineret, fordi ponyen refuserer eller man glemmer banen, beholder man sine 5 point.

Rytterne rider efter valgfri metode – det er derfor op til klubberne selv at bestemme hvilken metode, man vælger at udskrive til stævnet.

Pointsystem

I B0-klasserne starter konkurrencen ved bom på jord 10 cm – 120 cm og her gives 5 point for en fejlfri runde.

I metodeklasserne gives flg. Point:

  • 1. plads 50 point
  • 2. plads 40 point
  • 3. plads 30 point
  • 4. plads 25 point
  • 5. plads 20 point
  • 6. plads 15 point
  • 7. plads 10 point
  • Øvrigt placerede 5 point

For både dressur og spring er det gældende, at vinderne, som går videre til CoolUnite Cup finalerne, vil være de ekvipager der d. 31. december 2023 har opnået flest point i CoolUnite Cup. Bemærk, man kan kun deltage med En hest/pony pr. diciplin.

Husk: Du melder dine point ind på www.coolunitecup.dk/resultaltliste

Semifinaler og finale

Når alle ekvipager har meldt deres point ind senest den 31. december, bliver de, som er gået videre til finalerne kontaktet.

Finalerne rides på Vilhelmsborg i februar 2024.

Bemærk: Man kan kun deltage med En hest/pony pr. diciplin for at så mange som muligt får en chance for at komme med.

Finalerne finder sted i feb. 2024 på Vilhelmsborg og bliver en kæmpe fest for alle CoolUnite Cup ryttere. Vinderne herfra bliver inviteret til at deltage til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning marts 2024.

Mere info følger senere.

Bestemmelser for finalen kommer særskilt

Læs hvordan du laver din egen CoolUnite Cup tur her: