Konceptet-samlet

CoolUnite Cup

CoolUnite Cup

Det gælder ikke om at vinde, men om at være med

Konceptet

Børnefonden CoolUnite ønsker at give udsatte og sygdomsramte børn gode oplevelser og bidrage til at gøre deres hverdag nemmere. Derfor har vi udviklet en velgørenhedsmulighed indenfor ridesporten, CoolUnite Cup, hvor overskuddet går til sårbare, syge og udsatte børn gennem CoolUnite Cup puljen. Vi er så heldige at Dansk Varmblod er med som samarbejdspartner. Ridesporten står sammen og alle pengene går tilbage i klubberne til fordel for syge og sårbare børn!

 

CoolUnite Cup er for alle og vi vil gerne have så mange som muligt til at deltage.

Som klub bidrager man ved at lave lokale indsamlinger og som ekvipage bidrager man til indsamlingen via stævnedeltagelse eller private indsamlinger. Børnefonden CoolUnite faciliterer alt omkring CoolUnite Cup og alle spørgsmål omkring CoolUnite Cup skal henvendes hertil.

De indsamlede midler samles i en CoolUnite Cup pulje. Klubberne får muligheden for at søge midler fra puljen, som skal gå til at støtte arbejdet med sårbare, sygdomsramte og udsatte børn ude i klubberne. Det kan for eksempel være ved at søge midler til en nye elev pony eller til løn til kvalificerede undervisere til målgruppen.

CoolUnite Cups første år løber fra 15. marts 2023 – 31. december 2023. Herefter vil turneringen løbe fra 1. jan – 31. dec. med start i 2024

Dette giver alle klubber mulighed for at indmelde deres stævner som CoolUnite Cup stævner, da nogle holder flest stævner i perioden januar til maj og andre afholder i perioden august til december. Med Dansk Varmblod som samarbejdspartner, kan selve finalen rides på Vilhelmsborg i februar 2024 og vinderne kommer med på banen i Herning til Dansk Varmblods Hingstekåring i marts.

Pris

Man betaler sit stævnegebyr, som man plejer på rideforbund.dk, når man tilmelder sig et stævne. Du kan evt. skrive i bemærkninger, hvis du rider CoolUnite Cup. Hvis man vil deltage som CoolUnite Cup rytter, betaler man et gebyr på 30 kr. pr. ekvipage pr. start, som skal tælle med i pointindsamlingen. Du sender 30,- pr. start, du vil deltage i til MobilePay 281100 og skriver dit navn og din klub og stævne.

Til Klubber: Rytterne sørger selv for betaling på MobilePay 281100. I kan bede dem vise jer deres indbetaling til CoolUnite, hvis I skal bruge det til jeres samlede oversigt over indkomne donationer. Det eneste I skal gøre, efter stævnet er afsluttet, er at samle de potentielle ekstra donationer sammen, som er kommet ind ved fx. tombola eller kagesalg og sende til CoolUnite.

Der føres løbende en rangliste for turneringen, så man kan følge med i placeringerne. Ranglisten kan løbende følges på www.coolunitecup.dk

Deltagelse og tilmelding

Ekvipagerne indsamler point ved at deltage i stævner på E eller D-niveau. Turneringen afvikles på et niveau, hvor så mange som muligt kan være med. Der er også mulighed for, at ryttere kan være med til stævnerne på E-niveau uden krav om medlemskab af DRF.

Alle stævnearrangører, som har valgt at kalde deres D-stævne for CoolUnite Cup finder du på vores hjemmeside www.coolunitecup.dk. Du vil også kunne finde dem på vores SoMe kanaler. Ønsker man at få sin rideklub nævnt på CoolUnite Cup siden, tilmelder man sig på www.coolunitecup.dk

Man kan deltage både i spring og dressur og kæphest, men man kan ikke lægge sine point sammen på tværs af disciplinerne.

Tilmelding som rytter

Hvis man som klub eller rytter gerne vil være med i indsamlingen, skal man tilmelde sig på www.coolunitecup.dk. Når du er tilmeldt til CoolUnite Cup og du har modtaget en bekræftelsesmail, er du klar til at deltage i indsamlingen som CoolUnite Cup deltager og kan begynde at samle point til finalerne.

 

Deltagelseskrav for ryttere: 

 • Udfyld tilmeldingsskemaet på coolunitecup.dk inden deltagelse i turneringen
 • Tilmeld dig til stævnerne på DRF GO. Hvis du deltager i en E- klasse, er det ikke et krav for dig at have rytterlicens
 • HUSK alle der starter stævner i klubber under DRF skal overholde DRF reglementerne

Link til tilmelding for ekvipager finder I her Sæt link

Når du er tilmeldt til CoolUnite Cup og du har modtaget en bekræftelsesmail, er du med i turneringen som CoolUnite Rider og kan begynde at samle point.

Når du tilmelder dig et stævne, har du mulighed for at betale 30 kr. ekstra pr. start. Det gør du på MobilePay 281100. HUSK at skrive dit navn og klub og stævnet. Dine point vil så tælle med i konkurrencen. Du melder dine point ind på www.cooolunitecup.dj/resultatliste

Hyldest af god sportsånd – bliv CoolUnite Rider

Som deltager i CoolUnite Cup sætter vi god sportsånd i højsædet. CoolUnite Cup er en velgørenhedsturnering og derfor er vores motto også, at det ikke gælder om at vinde, men det gælder om at være med – for at samle ind til sårbare, syge og udsatte børn. Vi lægger stor vægt på at skabe den gode tone på stævnepladserne og vi vil derfor hylde de ryttere, som udviser god sportsånd.

Som CoolUnite Rider er du med til at samle penge ind og gøre en stor forskel for udsatte, syge og sårbare børn og du siger derfor Ja Tak! til at blive en del af et større fællesskab.

Du er enig i de grundlæggende tanker bag CoolUnite Cup – Vi rider for at samle ind til sårbare, syge og udsatte børn og vi repræsenterer CoolUnite, når vi er ude på stævnepladserne. Det betyder;

 • Vi hilser på de andre ryttere og ønsker god tur.
 • Vi er aktive inde på rytter forum
 • Vi hepper på hinanden og vi hjælper hinanden med at skabe en god stemning
 • Vi hjælper hinanden, hvis der er brug for det.

Tilmelding som Stævnearrangør

For at være vært ved et CoolUnite Cup stævne skal Stævnearrangøren skal være organiseret under DRF. Dette er dog ikke en turnering under DRF og eventuelle spørgsmål skal stille til CoolUnite og ikke DRF.

CoolUnite Cup foregår i tidsperioden 1. jan – 31. dec 2024

 

Måden I samler ind på, er ved at de deltagende ryttere betaler 30 kr. ekstra pr. start. Klubberne beholder således selv stævnegebyret. De 30 kr. indbetaler rytterne selv på MobilePay 281100 og skriver navn og klub og stævne.

Som stævnearrangør skal man kalde sit stævne for CoolUnite Cup. Husk at CoolUnite Cup skal fremgå både på DRF GO, hvis man kan nå det og i Equipe.

Et CoolUnite Cup stævne er således et almindeligt E- eller D-stævne (klubstævne) og det kører efter samme bestemmelser, som et E- eller D-stævne. I skal således ikke søge om ekstra stævner. Hvis man afholder C- stævner, kan man også kalde evt. D- klasser for CoolUnite Cup, så længe man sørger for at rytterne donerer 30 kr. pr. start.

Alle CoolUnite Cup stævner skal afvikles i henhold til gældende bestemmelser i DRF som til enhver tid er at finde på www.rideforbund.dk

 

Hyldest af god klubånd

Det er vigtigt for os, at klubberne også er klar over, at dette er en velgørenhedsturnering, som har det formål at samle ind til sårbare og syge børn. Vi lægger stor vægt på, at klubberne er enige med de grundlæggende tanker bag CoolUnite Cup – Vi deltager for at samle ind til sårbare, syge og udsatte børn og vi repræsenterer CoolUnite, når vi er værter. Det betyder;

 • Vi forsøger aktivt at få alle til at føle sig velkomne
 • Vi tager godt imod alle deltagere
 • Vi hepper på hinanden
 • Vi hjælper hinanden med at skabe god stemning

Det er utrolig vigtigt, at vi får samlet rigtig meget ind til CoolUnite Puljen, så pengene kan komme ud i rideklubberne og gøre noget godt for målgruppen; sårbare, sygdomsramte og udsatte børn.

I bliver hjulpet hele vejen og hvis I melder jer til at være en del af indsamlingen, får I flg.

 • Invitation til orienteringsmøder omkring CoolUnite og CoolUnite Cup
 • Manual
 • Indmelding i sparringsgruppe, hvor I altid kan få vejledning
 • Eventpakke

Stævnearrangører skal selv sørge for at overføre det endelige beløb for arrangementet til CoolUnite.

Hvordan tilmelder vi os som klub?

 

Udfyld stævneansøger skemaet på www.coolunitecup.dk
I modtager herefter en bekræftelsesmail og stævnerne bliver sat på den officielle CoolUnite Cup liste. De tilmeldte ryttere kan deltage i alle klasser og deres deltagelse kræver ikke mere af stævnearrangørerne end at I fordeler potentielle præmier til de deltagende ryttere, samt sender de indsamlede midler videre til CoolUnite.

Alle klubber, som har valgt at deltage i indsamlingen, finder du på vores hjemmeside www.coolunitecup.dk.

Pointindsamling

Alle ryttere skal, forud for CoolUnite Cup stævnerne, meddele stævnearrangør, hvilke starter der skal tælle med i CoolUnite Cup. Det skal stemme overens med det antal ydelser, der er betalt.

Dressur:

Alle deltagere, som har betalt 30 kr. ekstra pr. start får 5 point – Medmindre man bliver diskvalificeret for uetisk ridning, såsom unødvendig brug af pisk og spore eller doping. Bliver man elimineret, fordi ponyen hopper af banen og vil spise græs, beholder man sine 5 point. Hvis der er tvivl om, hvorvidt man kan beholde sine 5 point eller ej, så tages kontakt til CoolUnite – Charlotte. Husk at gemme din protokol (Kritik).

Man rider efter flg. Sværhedsgrader:

0 Hest LD1, LD2,

LC1, LC2, LC3,

LB1, LB2, LB3

Pony LD1, LD2,

LC1, LC2, LC3

1 Hest LA1, LA2, LA3
Pony LB1, LB2, LB3
2 Hest LA4, LA5, LA6
Pony LA1, LA2
3 Hest MB0, MB1
Pony LA3, LA4
4 Pony LA5

Man rider efter DRF OUT reglerne. Det er dog vigtigt at bemærke, at man Ikke mister sine point, hvis man bliver udklasset, men kan tage dem med over i klassen højere.

Man får point efter flg. Point system:

Procent Hest Pony
100%-80,001% 50 point 50 point
80% -75,001% 45 point 45 point
75% -73,001% 40 point 40 point
73% – 71,001% 35 point 35 point
71% -70,001% 30 point 30 point
70% – 69,001% 25 point 25 point
69% – 67,001% 20 point 20 point
67%- 65,001% 15 point 15 point
65% – 63,001% 10 point 10 point
63% – 60,000% 5 point 5 point
Under 60% 2 point 2 point

Husk: Du melder dine point ind på coolunitecup.dk/resultatliste

 

Spring:

Alle deltagere, som har betalt 30 kr. ekstra pr. start får 5 point – Medmindre man bliver diskvalificeret for uetisk ridning, såsom unødvendig brug af pisk og spore eller doping. Bliver man elimineret, fordi ponyen refuserer eller man glemmer banen, beholder man sine 5 point.

Rytterne rider efter valgfri metode – det er derfor op til klubberne selv at bestemme hvilken metode, man vælger at udskrive til stævnet.

I B0-klasserne starter konkurrencen ved bom på jord 10 cm – 120 cm og her gives 5 point for en fejlfri runde.

I metodeklasserne gives flg. Point:

 • 1. plads 50 point
 • 2. plads 40 point
 • 3. plads 30 point
 • 4. plads 25 point
 • 5. plads 20 point
 • 6. plads 15 point
 • 7. plads 10 point
 • Øvrigt placerede 5 point

For både dressur og spring er det gældende, at vinderne, som går videre til CoolUnite Cup semifinalerne, vil være de ekvipager der d. 31. december 2023 har opnået flest point i CoolUnite Cup. Husk: Du melder dine point ind på www.coolunitecup.dk/resultaltliste

Finalerne

 

Når alle ekvipager har meldt deres point ind senest den 31. december, bliver de, som er gået videre til finalerne, kontaktet.

Finalerne rides på Vilhelmsborg i februar 2024 (for 2023)

Bemærk, man kan kun deltage med En hest/pony pr. diciplin, da det giver flere én chance for at komme med.

 

Der kommer en separat indbydelse med bestemmelser til finalerne efter resultaterne er gjort op i januar 2024. 

Finalen for 2023 finder sted 17 – 18. feb. 2024 på Vilhelmsborg. Vinderne herfra bliver inviteret til at deltage til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning marts 2024. Mere info følger senere. Bestemmelser for finalen kommer særskilt.

Præmier

Når man rider som CoolUnite Cup rytter får man en pin til sit første stævne. Den symboliserer, at man er en del af CoolUnite Cup.

Der vil blive søgt sponsorer løbende. Følge med på vores hjemmeside www.coolunitecup.dk

Som deltagende rideklub modtager man:

Mulighed for hyldest i Herning – til vores finaler til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts 2024 hylder vi de klubber, som har samlet flest penge ind til sårbare og syge børn

Eventpakke – plakat til print – husk at anmode på chbo@coolunite.dk

Promoveringskit –Digitalt tilsendt Plakater/folder med QR-kode samt opslag til de sociale medier.

Hjemmeside – I får et link med logo på vores hjemmeside

Pressemeddelelse – skabelon til de lokale aviser, som viser, at I som rideklub, er med til at støtte op om CoolUnite

Præmiepakke – Deltager pin rosetter og forhåbentlig med tid sponsorgaver til deltagende ryttere

Happenings – Vi vil løbende lave SoMe happenings med hvor mange penge, der er samlet ind. Herudover vil vi invitere de forskellige rideklubber til at sende live fra CoolUnite Cup stævner samt have ”take overs” på vores sociale medier.

”Vi støtter Diplom” – kan hænges op i Rytterstuen og viser, at I støtter børnefonden CoolUnite gennem CoolUnite Cup

Som deltagende rytter modtager man:

Medlemskab af CoolUnite Cup forum – Vi samler alle deltagende ryttere i et forum, hvor det bliver muligt at lære hinanden at kende på kryds og tværs, at vinde lækre præmier og fede oplevelser indenfor hesteverdenen og hvor vi sætter fællesskabet omkring hestene højest.

Konkurrencer – du bliver inviteret til at deltage i konkurrencer Kun for CoolUnite ryttere

Promoveringskit –Logo til brug ved opslag på de sociale medier, forslag til tekst til opslag

Happenings – Vi vil løbende lave SoMe happenings med hvor mange penge, der er samlet ind. Herudover vil vi invitere de forskellige ryttere til at sende live fra CoolUnite Cup stævner samt have take-overs på vores sociale medier.

Give away – vi vil lave forskellige give-aways til vores deltagende CoolUnite Riders

WILDCARD klasser – en Chance for at deltage i finalen: Vi vil udlodde nogle pladser til ryttere, som ikke har opnået så mange point i CoolUnite Cup, så alle har en chance for at komme med til finalen.